Olika instrument

För att skapa musik behövs det instrument. Instrumenten behöver förstärkare (enheter som höjer ljudvolymen) om de ska spelas på en konsert framför en stor publik.

Mikrofonen

Mikrofonen är användbar för att göra sig hörd till en större publik. Den är kopplad till en högtalare som gör att ljudet når ut över hela lokalen. Mikrofonen står allt som oftast i ett stativ för att den som sjunger inte ska behöva hålla mikrofonen hela tiden. I flera band spelar sångaren dessutom ett av instrumenten.

Gitarr

Den klassiska gitarren används i många olika genrer inklusive lugn country men också slagkraftig punk. Gitarren är ett allsidigt instrument som kan spelas på många olika sätt. Man kan välja mellan att använda plektrum eller att slå strängarna med fingrarna.

Trummor

Trummor är ett av de allra första instrumenten som tillkom i mänsklighetens historia. Det är oerhört enkelt men också väldigt roligt för de flesta att trumma på något.

Klassiska instrument

Instrument som fiol, flöjt, trumpet, saxofon med flera är alla klassiska eftersom de användes i större utsträckning förr.

Att behärska ett instrument

Det kan ta tid att behärska ett instrument till fullo. Öva, se hur andra gör och fråga dig själv vad som behöver förbättras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *