Teknik för musik och spel

Om du lyssnar på mycket musik eller spelar datorspel kan det lätt bli obekvämt om du har fel sorts lurar som trycker på öronen och ger skavsår. Det finns hörlurar som stänger ute omgivande ljud så att du får den bästa lyssnarupplevelsen, samt en hel del annan ny teknik du kan prova för att få ut så mycket som möjligt av din favoritmusik. Idag är många gamers också i behov av riktigt bra hörlurar för att kunna spela bekvämt framför datorn.

Med ett gaming headset från Webhallen slipper du ömmande röda öron när du har lyssnat på musik eller ägnat dig åt en rolig spelsession. Här hittar du många fina modeller som passar för musik, gaming och videokonferenser. Det finns trådlösa modeller och varianter med sladd, där du lätt kan välja den modell och det märke som passar dig bäst.

Spela bekvämt

Bildningscentrum Facetten är en gymnasieskola som ligger i Åtvidaberg. Här kan eleverna välja e-sport som sin idrottsprofil, vilket innebär att de kan tävla mot andra i datorspel. För den som är framgångsrik inom e-sport går det att vinna stora prissummor. Eleverna vid gymnasieskolan lär sig inte bara att spela datorspel utan också om ergonomi när de sitter vid datorn, fysisk träning och etik.

För den som spelar mycket kan det vara viktigt att välja rätt headset och andra hjälpmedel för att undvika skador. Samma sak gäller förstås också för den som lyssnar på musik. Hörlurar som har fel inställd ljudvolym kan orsaka hörselskador, samtidigt som du kan få fysiska besvär om du använder ett illasittande headset. Därför kan det vara viktigt att investera i bekväm och ergonomisk teknik för att öka välbefinnandet när du utövar din hobby.

Produkter för förbättrad ergonomi

Oskar Ödmark skadade sig när han spelade datorspel och fick då idén till en ny sorts spelhandske. Hans skada gav honom insikt i hur många som drabbas av skador internationellt sett när de sysslar med e-sport, samt att det finns en stor marknad för produkter som minskade risken för detta problem. Oskar Ödmark letade först efter produkter på marknaden som kunde hjälpa vid hans skada men hittade inga. Han började göra hemmabyggen själv och testade prototyper, vilket snabbt gav honom bekräftelse i att dessa typer av produkter kunde minska smärtan. Med hjälp av två crowdfunding-kampanjer har han kunnat lansera spelhandsken som ger bättre prestanda och ergonomi för den som spelar.

TV-spel bra för mental hälsa

TV-spel är inte bara negativt för kroppen, en ny studie visar att det också kan stärka den mentala hälsan att spela TV-spel. Studien utfördes vid Oxford University och innebar att över 3 000 personer fick spela ”Plants vs. Zombies” och ”Animal Crossing”. Resultatet av studien visade att spelandet ökade deltagarnas välmående och var bra för deras mentala hälsa. Denna studie var den första som använde verklig speltidsdata, där det inte var spelarna själva som rapporterade hur mycket de spelade. I stället togs datan direkt från spelen, vilket gav ett mer trovärdigt resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *