Musik på barnkalas

Många barn tycker om musik redan från väldigt tidig ålder. Skulle det vara dags för ett födelsekalas kan det därför vara trevligt att barnets favoritmusik spelas. Det är vanligt att barnen förknippar musik med lekar och rörelser. Det innebär att musiklekar kan vara en bra aktivitet på födelsedagskalaset.

Välja musik

Det är lätt att fixa tårta, köpa fina ballonger och annan dekoration till kalaset. Musiken kan dock vara lite småklurig att lista ut. Den måste även passa barnets ålder. Det bästa du kan göra är att prata med barnet och fråga vilken musik han eller hon vill höra på sitt kalas. Skulle det vara ett barn som är yngre, under sju år, är det bäst att hålla sig till musik som riktar sig till just den åldern.

Radio kan hjälpa dig

Det finns radiokanaler som då och då spelar bra musik som passar en yngre publik. Genom att lyssna på dessa kan du få en idé om vilken musik som kan passa kalaset. Ett tips är att du lyssnar på en sådan radiokanal tillsammans med födelsedagsbarnet. De kan då berätta ifall de gillar musiken eller inte, och om de vill ha den på sitt kalas.

Ett annat alternativ är att välja musik som kommer från TV-program. De flesta barnen älskar att titta på filmer, och många barnfilmer innehåller mycket musik. Ett alternativ kan vara Disney-filmer. Det finns nämligen flera filmer som Lejonkungen, Djungelboken, Frozen, Lilla Sjöjungfrun och fler som innehåller en hel del trevliga låtar.

Musiklekar

Musiklekar är ett väldigt bra sätt att spela musik på barnkalaset. Självklart kan du spela lite musik i bakgrunden under hela kalaset, men det bästa för många barn är att spela musik när det är lekdags. Det finns ett antal olika lekar med musik i fokus. Några exempel passar kanske bättre för äldre barn, men detta är några exempel:

  • Björnen sover.
  • Hela havet stormar.
  • Huvud, axlar, knä och tå.
  • Dansstopp.

Skulle du, eller snarare födelsedagsbarnet, inte vilja leka dessa lekar. Eller har du svårt att komma på fler alternativ? Då får du inte glömma bort att det finns föräldrar runt omkring som du kan fråga. Alla barn som blivit bjudna på kalaset kanske har en idé på lekar som kan vara roliga. Det finns även föräldraforum online där du kan fråga en hel hög med föräldrar om tips på musiklekar, eller vanliga lekar. Vissa låter barnen leka själva utan några bestämda barnaktiviteter, vilket kan vara lika roligt. Då kan du spela lite musik i bakgrunden hela tiden istället för vid bestämda tillfällen under kalaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *