Varför blir man musiker?

Frågan är komplex och det finns många bra svar. Nedan kommer några vanliga sådana.

  • Man vill ha ett intresse. Musik är för många en guldkantad företeelse i vardagen, det är helt enkelt en stor dopaminkick att lyssna till sådant man gillar. Om man själv då är musiker så får man pyssla med sin favoritaktivitet hela dagarna.
  • Man gör det för att kompisarna har börjat. Många musiker tillika band började sina karriärer genom att fråga kompisarna om de ville repetera med dem.
  • Man vill bli känd. Att vara känd medför en rad fördelar, men också en mängd nackdelar. Kreativa personer är ofta deprimerade (musiker tillskrivs ofta kreativitet) så därför bör man inte gå in med inställningen att man ska tjäna mycket pengar eller tro att det är kul med all uppmärksamhet.

Det finns dem som blir musiker först men sedan väljer att bli musiklärare i exempelvis grundskolan. För att bli musiklärare måste man genomgå en lärarutbildning, vilket i förlängningen innebär att man behöver en yrkeslegitimation. Man behöver inte vara en jättebra musiker om man vill jobba som musiklärare, ofta räcker det med att man klarar av att undervisa på ett pedagogiskt sätt om musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *